2009’da Böyle Geçti…

1 yılı daha iyisiyle, kötüsüyle, acısıyla, tatlısıyla, doğrularıyla ve yanlışlarıyla geride bıraktık.

Aslında benim için 31 Aralık gecesinin geçen yıldan hiçbir farkı yoktu. Bu yüzden evde oturmayı tercih ettim. Şöyle son 1 yılın bir muhakemesini yapayım dedim. Bu muhakemeyi yaparken de bu yazı döküldü kafamdam…

2009 benim için yanlış tercihlerin yılı oldu diyebilirim. Yanlış insanları tanımak, yanlış taraflarda yer almak vs… Ve bugün yepyeni bir yılın sabahında o yanlış dediğim insanlara ve taraflara nefretle, hatta lanetler yağdırarak bakıyorum. Eski yılı geride bırakmak, o yılda olup biten herşeyi kafadan silip atmak anlamına gelmiyor maalesef. Her yeni bir günde, haftada, ayda yada yılda, geçmişimizde bizimle geliyor. Tabii bunun en güzel tarafı, geçmişimizden ders çıkartmayı öğreniyor olmamız. Tekrar aynı hatalara düşmemek için bir yol gösterici konumuna geliyor geçmişte yaşadıklarımız.

Benim için 2009’un en hareketli zamanları 29 Mart yerel seçimlerinde yaşadığım zamanlardı. O gün hepimiz bir seçim yaptık. Siz bu seçiminizde pişmanlık duyuyor musunuz bilmiyorum ama ben duyanların tarafındayım. Siyasetin uzağında olmak en iyisi. İçinde olunca, dönen iki yüzlükleri, yalanları ve herşeyin oy için yapıldığını daha iyi anlıyorsunuz. Üstüne silgi çekmek istediğim bir dönemidir seçim dönemi 2009’dan hafızamda kalan. Ve tabii o dönemden hafızamda kalan kişileri de…

Yanlış insanlarla tanışıp onları yanınızda barındırmış olmak da üzücü. Birlikte çıktığınız yolda bir an durup yanınıza baktığınızda o kişileri yanınızda görmemek, hatta arkanızda dahi olmadıklarını farketmek, ne kadar yanlış kişilerle yola çıktığınızı geç te olsa tokat gibi çarpıyor yüzünüze. Yine de seviniyorsunuz tabii, zararın neresinden dönülürse kardır diye…

2009’un en güzel yanı ise 24 Ocak’ta başladığım 53HaberMerkezi yolculuğum. Yakında 1. yılını dolduracak sitemiz. Rize’de aynı amaçla yola çıkan diğer sitelerin içinde kısa zamanda önemli bir yol katetmek kendi adıma sevindirici. Rize adına diğer siteler gibi bizde birşeyleri başarabiliyorsak ne mutlu bize. Elbette sitemizin başarısında diğer sitelerinde katkısı var. Haberlerini paylaşmamıza izin verdikleri için ve haberlerimizi paylaştıkları için hepsine teşekkür ederim. Dilerim bu yılda o arkadaşlarımla rakip siteler değil de, Rize adına iyi şeyler yapabilmeyi amaç edinen kardeş siteler olarak yolumuza devam ederiz.

2009 yılının benim adıma diğer bir güzel tarafı da Radyo Karadeniz’de yaptığımız Turbülans programıydı. Yaklaşık 8 yıl aradan sonra yeniden radyo mikrofonlarına dönmek güzeldi. Yanlış hatırlamıyorsam 80 program sürdü. Ve bu yıl içinde aynı tarzda, yine Rize’nin gündemdeki konuklarıyla ve haberleriyle yeni bir projeyle devam etmeyi düşünüyorum.

2009’un bir diğer kalıntısı ise, bu ay içinde duruşması devam edecek olan dava sürecim. Yanlış tarafta olduğum ve yanlış kişilerle tanıştığım süreçlerin bir kısmı da bu davayı açmama sebep oldu. Hakkım olanı almak adına dilerim 2010, bu anlamda uğurlu gelir bana. Silmek istediğim bir yılın kalıntıları için 2010 yılında da beni uğraşmak zorunda bırakanlara ve sebep olanlara da özellikle SEVGİLERİMİ sunuyorum.

“Eden bula” misali 2010’da dilerim herkes öncelikle ettiklerini bulsun, hakettiklerini yaşasın. Dilerim 2010’da güzel şeyler yaşamayı haketmişizdir ve 2011 için güzel şeyler biriktirmeye başlayabiliriz.

Sevdiklerinizle birlikte mutlu, sağlıklı, bol kazanç dolu bir yıl geçirmenizi dilerim.

İyi Seneler…

1 Ocak 2010

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir