53HaberMerkezi 1 Yaşında

Bundan tam 1 yıl önce 24 Ocak’ta “Haberin Rize’deki Merkezi” sloganı ile yayın hayatına başladık.

Her ne kadar o zamanlar sitemizin siyasi bir partiye destek olmak amacıyla kurulduğunu düşünenler olsa da, ve uzun süre o partinin etiketini almış olsak da, zaman öyle olmadığımızı gösterdi sanıyorum.

Bu siteyi kurma kararımda, Aralık 2008 yılında başladığım gazetenin temsilcisi oluşumunda katkısı oldu. O gazetenin bana tek faydalı yönü bu oldu diyebilirim. Ki o gazeteyle şu anda davalık olduğumu, sürekli takipçilerimiz biliyordur. 19 Ocakta yapılan 2. duruşmanın ardından dava 18 Marta ertelendi. Malum gazetenin ilk duruşmada olduğu gibi, ikinci duruşmada da avukatı yada herhangi bir temsilcisi gelmedi. Hakkım olanı alabilmek adına sonuna kadar gitmeye devam edeceğim Allah’ın izniyle…

Neyse, konumuz o değil elbette… Yukarda da belirttiğim gibi, o gazete olmasaydı herhalde bu sitede şu an olmazdı. Haber ve haberciliğe olan ilgimi o gazetede sürdüremeyeceğimi anladığımda, bu siteyi kurma kararını aldım. Kendi adıma yerinde bir karar verdiğimi düşünüyorum. En azından bazı olaylara farklı bir bakış açısı getirerek, Rize’deki yerel sitelere, ayrı bir renk kazandırdığımıza inanıyorum.

Üçüncü yazım 53Haber Merkezi Ne Kadar Taraf’lı? da da belirttiğim gibi sitemiz tarafsız olmaya çalışaraf, haklı olduğunu düşündüğü tarafta olmaya çalıştı. Belki bazı yanlış kararlar almış olabiliriz ama bunu kabullenmekten de çekinmedik. Geçen 1 yıllık süre içinde, fikirlerini olumlu bulduğumuz kişilere ve kurumlara da yer verdik, olumsuz bulmadıklarımıza da… Elbette aynı şekilde davranmaya da devam edeceğiz.

1 yıllık süre içinde köşe yazılarıyla ve editoryal anlamda sitemize katkıda bulunan herkese teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca, gerek ismini ve markasını kullanarak, gerek kullanmayarak, haberlerini paylaştığımız tüm yerel sitelerimize ve yöneticilerine de teşekkür ederim. Ayrıca sitemizde yer alan özel haberlerimizi ismimizle kullanan sitelere ve yöneticilerine de teşekkür ederim. Ancak isim kullanmayanlara teşekkür edemeyeceğim. Sitemizin isminin kullanılıp kullanılmaması önemli değil ancak, eğer yazılan metin bir şahısa ait ise, o kişinin isminin alıntı haberde belirtilmesi gerektiğini etik bir davranış olarak görüyorum. Sitemizin en çok dikkat ettiği konulardan biridir bu husus. Dilerim Rize adına olumlu şeyler yapabilmenin çabasını veren tüm yerel sitelerimiz de aynı hususu önemserler.

Tabii en özel teşekkür de okuyucularımıza… Sitemizi takip ettiğiniz için, yeri geldiğinde eleştirdiğiniz için teşekkür ederiz. Bundan sonra da birlikteliğimizin devamını dilerim.

İyisiyle kötüsüyle, doğrusuyla yanlışıyla, acısıyla tatlısıyla geçen bu 1 yılın ardından, her geçen yılın bir önceki yılımızdan daha iyi olması dileğiyle…

Hep beraber nice yıllara…

24 Ocak 2010

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir