Amatör Lig heyecanı başlıyor

Çaykur Rizespor’un Bank Asya 1. Lig mücadelesine az bir zaman kaldığı şu günlerde Rize 1. Amatör Küme heyecanı da başlamak üzere.

9 Eylülde başlayacak olan Bank Asya 1. Lig ile Rize spor camiası bir kez daha Çaykur Rizespor için tek yürek olacak. 1. Amatör Küme de Rize’deki spor camiasının yakından ilgilendiği bir lig ve en az Bank Asya 1. Lig’i ya da Spor Toto Süper Lig’i kadar heyecanlı.

Çaykur Rizespor gibi bir çok kulübe bu ligden futbolcular yetişirken, aslında bu ligin Rize kamuoyu tarafından yeterince fark edilmediğini ve destek görmediğini geçtiğimiz sezon gördüm.

Rize’deki ilçe ve beldelerin takımlarının yer aldığı ve genç sporcuların büyük bir azimle top koşturduğu lig, bana göre en az diğer ligler kadar ilgiyi hak ediyor.

Geçtiğimiz sezon tanıştığım ve haberlerini yapmaya çalıştığım Amatör Ligi, bu yıl 53habermerkezi ve NABIZ Gazetesi ile daha çok gündeme tutmaya ve haberlerini yapmaya devam edeceğim.

Elbette bu ligde de amaç şampiyon olmak, bir üst lige çıkmak. Ama burada top koşturan sporcuların cüzi paralar aldığını, bazen hiç alamadıklarını biliyoruz. Ancak bu genç sporcular takımları için sahada mücadele etmekten ödün vermiyorlar. Çünkü takımlarına yaşatacakları başarı kadar kendi başarılarını ve geleceklerini de önemsiyorlar.

Ancak onların bu azimlerinin kırılmaması, Rize kamuoyunun bu lige, bu takımlara ve bu sporculara vereceği destekle, ilgiyle sağlanabilir.

Bu sporcular, bu ilin çocukları… Başarılı oldukları zaman bu ilin adını duyuracak çocuklar… Bu takımlar bu ilin ilçelerinin, beldelerinin, mahallelerinin takımları…

Adında amatör geçmesi, bu ligin önemsenmemesi anlamına gelmiyor. Zaten bana göre burada önemsenmesi gereken futbolcular. Yeri geldiğinde Bank Asya 1. Lig’den bile daha keyifle izlediğim maçlar yaşandı geçen sezon bu ligde. O devasa statlara inat, suni çim sahalarda çok az bir taraftar grubu önünde oynanan karşılaşmalarda, sporcuların kazanma azmi, döktükleri ter, sevinçleri ya da üzüntüleri, o büyük liglerden farklı değil.

O yüzden bu lig ilgiyi hak ediyor. Bu lig desteği hak ediyor. Bu futbolcular başarılarının takdir edilmesini, önemsenmesini hak ediyor.

Geçen sezon özellikle ligin son haftalarında şampiyonluk ve lige tutunma mücadeleleri esnasında zaman zaman diğer liglerde olduğu gibi sahada istenmeyen görüntüler, ufak tefek tartışmalar yaşandı. Ama karşılaşma sonraları 2 takım oyuncularının birbirlerine karşı olan yakınlıkları daha ön plandaydı.

Belirttiğim gibi bu sezon gerek ben, gerek 53habermerkezi ve Nabız Gazetesi olarak Amatör Küme’deki bu heyecana, takımların ve genç sporcuların başarılarına daha fazla yer vereceğiz. Dilerim Rize spor camiası, Rize kamuoyu ve spor severler, artık bu ligi daha fazla önemser, daha fazla ilgilenir ve daha fazla destekler. Çünkü her şeyden önce bu gençlerin desteğe ihtiyacı var. Hem maddi, hem de manevi…

15 Ekim tarihinde başlayacak olan 1. Amatör Küme’de, geçen sezonun takımlarından Derepazarıspor, Ardeşengücü, Veliköyspor, Çiftlikspor, İl Özel İdarespor, Madenlispor, Çaykurspor, Rize Belediyespor, Çayelispor, Güneysuspor, Filizçayspor, Çamlıhemşinspor, Çorapçılarspor ve Telekomspor’un yanı sıra lige yeni yükselen Hamzabeyspor, Alipaşaspor, Kalecikspor ve İkizderespor mücadele edecek.

05 Eylül 2011 Pazartesi (NABIZ Gazetesi 96. Sayı)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir