Çaykur Rizespor için Kritik 2 Maç

Bank Asya 1. Lig temsilcimiz Çaykur Rizespor, BAY geçtiği 31. Haftanın hemen sonrasında karşı karşıya geldiği Adanaspor deplasmanında 2-1 mağlup olunca süper lig yolundaki takımların kazanmasıyla kendini Play-Off sıralamasının dışında bularak ilk 2 şansını da kaybetti.

Oysa karşılaşma öncesi hafta boyunca teknik ekipten yönetime kadar herkesin ağzında 3 maçta 9 puan hedefi dillendiriliyordu. Bu maça hazırlanmak için yeterince zaman vardı. Beklemenin sahada oynamaktan daha zor olduğu açıklamaları yapılsa da iyi bir hazırlık süreci geçirilebileceği ihtimalinin bahanesi de olamazdı.

Velhasıl-ı kelam neticede 3 maçta 9 puan hedefi yalan oldu. Şimdi yeni hedef 2 maçta 6 puan. Bu hafta sahamızda oynayacağımız Tavşanlı Linyitspor maçından da mağlup ayrılırsak ne denilecek, hedefimiz son maçta 3 puan mı? Zaten öyle bir durumda Play Off ihtimali de kalmıyor.

Şimdi takımın bu hale neden geldiği üzerinde yazılar kaleme almanın anlamı yok. Ancak bu takımın yönetici bazında bu yıl Süper Lig’i hedeflemediğini lig başından bu yana dillendiren biriyim. Sebepler de ortada, Süper Lig’e çıkıldığında maliyetler artacak, ucuz oyuncu oynatılamayacak. Haliyle ligde kalıcı olabilmek için ciddi yatırımlar gerekecek. E şimdi ne gerek var böyle bir durumda Süper Lig’e çıkmanın, oyalanı verelim Bank Asya’da… “Kimse 5 yıl daha bu takımdan Süper Lig beklemesin” açıklamalarının yapıldığını unutmak mümkün mü? Sonra da “Bu şehir takımına inanmıyor” demek hiç samimi gelmiyor.

Artık önümüzde 2 zorlu maç var ve 6 puan hedefi konulsa da bunun kolay olmadığını görmek mümkün. Son hafta Samsunspor’dan 3 puanı almayı çantada keklik olarak görebilirsiniz, malum Süper Lig’e çıkmayı garantiledi ve belki de Rizespor’a o maçta kıyak geçecek. Peki ya Tavşanlı Linyitspor’dan sahamızda 3 puan alabilecek miyiz?

Şöyle bir lig analizi yapacak olursam;

33. haftada evinde, ilk 2 mücadelesini sürdüren TKİ Tavşanlı Linyitspor’u ağırlayacak olan Çaykur Rizespor bu maçın yanı sıra ligin 34. ve son haftasında Samsun deplasmanında karşılaşacağı ve Süper Lig’e çıkması kesinleşen Samsunspor’dan da 3 puan almak zorunda.

Son 2 maçında elde edeceği 6 puan ile ilk 6 içinde yer alacak olan Çaykur Rizespor da Süper Lig şansı, Play-Off karşılaşmalarından elde edeceği sonuçlara bağlı. Ancak bu iki karşılaşmadan sadece 3 ya da 4 puan çıkartması halinde Yeşil-Mavili ekip, Kayseri Erciyes’in de 2 maçını kazanması halinde ilk 6 içinde yer alamayacağından Süper Lig şansını önümüzdeki sezona bırakabilir.

Bank Asya 1. Lig’de ilk 6 içinde yer almak için mücadele edecek 2 takım olan Çaykur Rizespor ve Kayseri Erciyesspor’u zorlu bir 2 hafta bekliyor.

Kayseri Erciyesspor’u evinde Denizlispor, deplasmanda ise Giresunspor mücadeleleri bekliyor. Her iki takımın da ilk 6 iddiası olmamasından dolayı karşılaşmaların Kayseri Erciyesspor lehine sonuçlanabileceği ve 6 puanı hanesine yazdırabileceği ihtimali Çaykur Rizespor’u tedirgin ediyor.

Önümüzdeki hafta evinde TKİ Tavşanlı Linyitspor’u ağırlayacak olan Çaykur Rizespor, bu maçtan mutlak puan almak zorunda. Ancak Linyitspor’un ilk 2 iddiasını sürdürebilmesi için son 2 maçını kaybetmek istemeyeceği ve Mersin İdman Yurdu’nun son haftayı BAY geçecek olması nedeniyle, 2. Sıradaki yerinin sallantıda olması Linyitspor’un Yeşil-Mavili ekibi zorlayacağı anlamına geliyor.

Son hafta ise Süper Lig’e çıkması kesinleşen Samsunspor ile deplasmanda karşılaşacak olan Çaykur Rizespor, bu maçı da kazandığı takdirde 6 puan toplayarak Play-Off hakkı elde edecek. Son 2 karşılaşmasında 3 ya da 4 puan alma ihtimali, Kayseri Erciyesspor’un 2 maçını da kazanması halinde Çaykur Rizespor’u ilk 6 dışında bırakıyor. Böylece Süper Lig hayali önümüzdeki sezona kalıyor.

İşte öyle bir ihtimalde, yöneticilerin ve teknik heyetin neler söyleyeceğini çok merak ediyorum.

4 Mayıs 2011

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir