Doğru yol haritası Süper Lig’e götürür

Bank Asya 1. Lig’i dördüncü sırada tamamlayarak Play Off müsabakalarında Orduspor’a farklı yenilerek Süper Lig ümidini önümüzdeki sezona bırakan Çaykur Rizespor da yeni sezon hazırlıkları hummalı bir şekilde devam ediyor.

Samsunspor’u bu yıl Süper Lig’e taşıyan başarılı Teknik Direktör Hüseyin Kalpar’ı renklerine bağlayan Yeşil-Mavili ekip, Kalpar’ın notları doğrultusunda iç transfer görüşmelerini sürdürüyor. Bu anlamda İstanbul’da adeta karargah kurulmuş durumda.

Muharrem Kasap, Koray Deniz, Oğuz Aydın ve Bekir Mete’nin içinde yer aldığı transfer komitesi edindiğimiz son bilgilere göre iç transferde son aşamaya geldiler. Gerçi henüz netlik kazanan isimler Yunus Murat Ceylan ve Ramazan Kurşunlu… Her iki oyuncu ile de 1 yıllık sözleşme imzalanmış durumda. Ercan ve Çağrı ile de sözleşmelerin uzatıldığı bilgisini aldık Sportif Direktör Oğuz Aydın’dan.

Rize’nin evladı Evren Kürkçü ile iplerin koptuğu şeklinde yansımalar olsa da, Basın Sözcüsü Cengiz Mataracı, konunun henüz netlik kazanmadığını ve görüşmelere devam ettiklerini ifade etti.

Kasımpaşaspor’dan büyük ümitlerle yeniden Rizespor’a transfer edildiği dönemde beklenilen performansı gösteremeyen Evren, bu sezon ise takımın kilometre taşlarından biri haline dönüşmüştü. Kalpar’ın da bu sezon kadrosunda bulundurmak istediği isimler arasında yer aldığı bilinen Evren’in fiyat konusunda indirim yapmaması, gözünü başka takımlara diktiği anlamında da yorumlanabilir. Elbette görüşmeler devam ediyor ve orta bir yol bulunacaktır. Ancak Evren’in gerçekten Rizespor da kalmak isteyip istemediği önemli. Yoksa “bağlasan durmaz” misali, istemeyerek Rize’de kalacak bir Evren’in takıma katkısı da olmaz. 1-2 gün içinde bu konu da netlik kazanacaktır.

Dış transfer çalışmaları da başlayacak her ne kadar şu an gündemde bir çok isim olsa da, imzalar atılmaya başladığı müddetçe bu isimlerin değiştiğini görebileceğiz. Sportif Direktör Oğuz Aydın, Rizespor’un istediği her futbolcuyu alacağını söyledi. Ancak bu istenilen futbolcuların tam olarak isimlerini bilmiyoruz. Önemli olan bu isimlerin, doğru bir kadro oluşturulabilmesine katkı sağlayacak ve ligde istikrarlı bir gidişat sergileyerek takımı Süper Lig’e taşıyacak isimlerden oluşmasıdır.

Yönetimin de Süper Lig hedefi adına söylemleri ümit vaat edici. Ancak “sabır” kelimesinin de altı çiziliyor. Taraftar elbette sabrediyor. 3 sezondur da sabretti. Taraftarın sabrının bu sezon zorlanmaması gerekiyor. Bunun için de ligde istikrarlı bir gidişat sağlanabilmesi şart. Öncelikle hedef olarak ilk 2 belirlenmeli ve o hedeften sapılacak adımlar atılmamalı, hatalar yapılmamalı.

“Bu ligde herkes herkesi yenebiliyor” cümlesini bu sezon çok sık duyduk. Başarısızlıklarda, artık kelimelerin arkasına sığınmamak lazım. Takımın şehirle bütünleşmesi adına da farklı adımlar atılmalı. Her sezon başında, ya da yeni teknik hocanın gelmesiyle bu anlamda bazı adımlar atılır ama sonrasında ara verilir. Sadece birkaç gün okul ziyaretleriyle, şehir içinde bir iki gösteriyle takım şehirle bütünleştirilemez.

Teknik hocasını ve futbolcusunu şehrin içinde daha sık görmeli bence şehir. Kültürel sanatsal faaliyetler içinde görmek ister. Tesislerde tıkılmış kalmış bir takım yerine, şehirde yaşayan bir takım olmak daha önemli.

Ligin başlamasına 2 ay gibi bir zaman daha var. Bu süreçte atılacak her adım, sezon sonuna kadar takımı götürecek adımlardır. Bu dönemde yol haritası doğru çizilirse, sonunda da Süper Lig hayal olmaz.

15 Haziran 2011 Çarşamba (Nabız Gazetesi 31. Sayı)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir