Gördüklerimiz serap olmasın

3 puan hedefiyle Bank Asya 1. Lig’e başlayan Yeşil-Mavili ekibimiz Çaykur Rizespor, maalesef Gaziantep Büyükşehir Belediyespor karşısında bu hedefine ulaşamadı.

İlk yarısı bana göre pek heyecanlı olmayan ama ikinci yarısında daha çok bastıran bir Rizespor vardı sahada. Özellikle uzatma dakikalarında maç Osman’ın şutu kale ile buluşsaydı, 1-0 olabilirdi. Ama hemen sonrasında gelen Gaziantep Belediye atağıyla da 1-1 berabere bitebilirdi. Ya da değerlendiremediğimiz atağın ardından Gaziantep ekibi golle tanışsaydı, 1-0 da mağlup olabilirdik.

Zaten alınabilecek başka bir sonuç yoktu. Galibiyet, mağlubiyet ve beraberlik. İşte maçın son 3 dakikalık uzatmalarında bu ihtimallerin hepsi birden gerçekleşti ve maç berabere bitti.

Teknik Direktör Hüseyin Kalpar’ın maç sonunda yaptığı açıklamalarda olduğu gibi; evet farklı bir sonuç alınabilirdi karşılaşmadan ve kazanmak adına her şey yapıldı (!) Ama bu ilk maç nedense Çaykur Rizespor’un geçtiğimiz sezon oynadığı bir çok maçı anımsattı bana. Sahada iyi mücadele eden bir ekip olmasına rağmen bir türlü istenilen puanlar alınamıyordu. Bu maçta da öyle oldu.

Hadi ilk maçın verdiği strese bağlayalım sahada olup biteni. Sonuçta Gaziantep Belediye de ligin güçlü takımlarından ve geçen sezon o da bizim gibi Play-Off mücadelelerinde Süper Lig’i kovaladı. Hatta Yeşil-Mavili ekiple karşı karşıya geldi.
Kalpar sezon öncesi yaptığı açıklamalarında futbolda bahane üretilmeyeceğini söylemişti. Ancak her maç sonrası hem futbolcuların, hem de teknik direktörlerin mutlaka başarısızlıkla ilgili bir bahaneleri olur. Bu maçın bahanesi de bazı küçük pas hatalarından dolayı pozisyonların değerlendirilememesi oldu. E “O kadar kusur kadı kızında da olur” misali özellikle ikinci yarıdaki Çaykur Rizespor’un daha çok ümit verdiğini söyleyebilirim.

Özellikle Şahin Ali, Cenk Ahmet ve Aytek bu maçın en dirençli oynayan futbolcuları oldu bana göre, yabancı futbolcularımızın da özellikle geçen sezon takımda yer alan Adu ve Weeks’i aratmayacaklarını gördük. Murat Hacıoğlu etkisiz eleman gibi sahada yer buldu. Osman Fırat rüştünü uzatma dakikalarında attığı muhteşem şutu ile ispatladı vs.. vs..

Evet eldeki malzeme yeterli görünüyor. Başarı için ilk maçta ortaya konulan mücadeleci ruhun üstüne katıldığında elbette farklı sonuçlar ve taraftarı memnun edici galibiyetler elde edilebilecek. Tabii dereyi görmeden paçaları sıvamamak lazım. Dere kenarında bile değiliz, yoksa ilk maçta gördüklerimiz, hissettiklerimiz serap da olabilir.

Önümüzde Adanaspor deplasmanı var. Lige, deplasmanda iyi bir mücadele ve 3 puan ile başlayan Adanaspor, evinde olmasının da avantajı ile Çaykur Rizespor’a puan kaptırmamak için mücadele edecektir.

İstenilen ve 1 puana razı olunan bu ilk haftanın ardından Adanaspor karşısında da puan kaybetmek taraftarı mutlu etmeyecektir.

O yüzden Çaykur Rizespor’un işi zor görünüyor.

14 Eylül Çarşamba (NABIZ Gazetesi 104. Sayı)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir