Haberin Rize’deki Merkezi 2 Yaşında

24 Ocak 2009 tarihinde ‘Haberin Rize’deki Merkezi’ sloganı ile 53habermerkezi.com olarak yayın hayatına başlayan haber sitemiz, 2. yaşını kutluyor.

İyi ve kötü haberleriyle 730 günü geride bırakmış olduk. Şu an itibariyle sitemizde 9 bin 195 haber ve 240 köşe yazısı bulunuyor. Elbette bu sayı her gün artmaya devam edecek…

Sitemiz kurulduğu dönemki yerel seçim atmosferi ve sitemizin o dönem bir belediye başkan adayına destek verişi, bazı kişilerce sitemizin “seçim sitesi” olarak değerlendirilmesine sebep olmuş, hatta uzun süre yayın hayatını devam ettiremeyeceği yorumlarını beraberinde getirmişti.

Açıkçası ben de 2 yıl olduğuna inanmakta güçlük çekiyorum. Gerçi bu süreci 1 yıl önce yazdığım köşe yazımda anlatmıştım. ( BKZ: 53habermerkezi 1 yaşında )

Habercilik gerçekten zor ama içine bulaşınca da çıkması kolay olmayan bir iş. Bende de bir nevi öyle oldu. Sitemiz 2 yılda çok yol katetti. Hergün 3 binin üstünde okuyucumuza ulaşıyoruz. İnsanın yazdığı bir haberinin yüzlerce, binlerce insan tarafından okunması gurur verici. Okuyucularımıza olan sorumluluğumuzun bilinci ile haber yapmaya, bu gururu her daim yaşamaya devam edeceğiz inşallah.

Tabii hergün 10’larca haberi okuyucularımıza ulaştırsak da, bu haberlerin bir çoğu diğer yerel haber sitelerinden, ulusal haber sitelerinden ve gazeteci arkadaşlarımızdan aldığımız haberlerden oluşuyor. Ama bu sitede yer alan bir çok haber de bana aittir. Herhangi bir ajansa, gazeteye yada medya kuruluşuna bağlı olmadığımdan sadece 53habermerkezi için haberlerimi yapıyorum. Fotoğraflarda haberin sitemize ait olduğunu belirten bir logo kullanmak yerine sadece isim yazmayı tercih ediyorum. Hani belki haberi kullanmak isteyen bir arkadaşımız olur da, fotoğrafdaki logo ile uğraşmasın diye. Bazen de tabii rahatsızlık duyduğum oluyor elbette, kaynak gösterilmemesine. Bir önceki yazım ‘Emeğe saygı lütfen’ de bu rahatsızlık yüzünden yazılmıştır. O yüzden bu konulara da değinmeyeyim.

Biraz daha başa dönersek; bu site o dönem çalıştığım gazete için haber yaparken, bu haberlerimi sanal bir ortamda da arşivlemek amacıyla ve haberciliği sevdiğim için kuruldu. Her ne kadar o dönem bir siyasi şahsiyete hizmet verdiyse de, tarafsızlığını koruyarak yayın hayatını sürdürüyor. Belki bu kadar uzun süre yayın hayatında kalamayabilirdi. İşsiz ve güçsüz bir halde iken reklam geliri doğru düzgün olmayan bir site ile herkes uğraşmayı tercih etmez. Ama yukarda da belirttiğim gibi içine girince kolay çıkamıyor insan. Ve tabii haber yapmanın verdiği mutluluk… Kimisi para için yapar bu işi ama ben para kazanmadığıma göre, sadece mutlu olmak ve okuyucuların verdiği guru nedeniyle bu işi sürdürdüğümü rahatlıkla söyleyebilirim.

Sizler sitemizi takip etmeye devam ettikçe yine özel haberlerimizi görmeye devam edebileceksiniz. Rize’de doğru düzgün ilgilenilmeyen amatör spor haberlerini ve takımlarını takip ettiğim müddetçe siteme taşımaya devam edeceğim. Kültürel ve sanatsal etkinlikler yine olacak. Birilerine yaranmak adına haberler yine olmayacak. Haklının da, haksızın da daima bu sitede yeri olmaya devam edecek ve yorumu elbette yine sizler yapacaksınız.

Bugüne kadar sitemizle tanışmış olan olmayan, sürekli takip eden etmeyen, haberlerimizi beğenen beğenmeyen herkese çok teşekkür ediyorum. Yayınladığı haberlerinin okunması ve insanlara ulaşması dışında hiçbir beklentisi olmayan bu sitede, Allah ömür verdikçe ve hayat farklı sürprizler karşımıza çıkarmadıkça sizlerle birlikte olmayı diliyorum.

Son olarak haberlerini paylaştığım rizedeyiz.com, olay53.com, haber53.com, ajans53.com, rizehaber.org, karadenizgundem.com, lazhaber.com, pazar53.com, camlihemsinhaber.com, rizesporlular.com ve diğer tüm yerel site yetkililerine teşekkür ederim.

Hep beraber nice yıllara…

Sevgi ve Saygılarımla…

24 Ocak 2011

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir