Rize’de tiyatro…

Geçtiğimiz akşam Rize İçin Genç Girişim Derneği (RİGG) Tiyatro Topluluğu tarafından hazırlanan “Kuyis & Kıyamet” isimli doğaçlama komedi eğlencesini izledim.

Bundan önce düzenlenen 3’ünün sunuculuğunu üstlenmiştim ama 4’üncü kez sunmak yerine seyirci koltuğunda olmayı tercih ettim.

Kalabalık bir seyirci topluluğunun önünde yaklaşık 2,5 saat boyunca hem genç oyuncuların anında doğaçlama şekilde canlandırdıkları keyifli anları izledik, hem de seyircilerin de katıldığı hediyeli yarışmalarda keyiflendik.

Tabii geceye nokta atışı yapan Komedi Laz Üçlüsü ekibinin muhteşem gösterisini de unutmamak gerekiyor.

Rize’de kültür ve sanat adına yıllardır bir şeyler katmaya çalışan önemli ekiplerden birisi RİGG. Elimizden geldiğince destek olmaya, yanlarında yer almaya çalışıyoruz Sevgili Hatice Semiz başkanlığındaki ekibin.

Şu sıralar Hürrem Sultan isimli bir oyunun hazırlıklarını sürdürüyorlar.

* * *

Diğer taraftan, Tarzan isimli çocuk oyunu ile yarından itibaren tiyatroseverlerle buluşacak olan Yavuz Alaca yönetimindeki Rize Sanat Merkezi Derneği ekibi var.

İpsiz Recep, Keşanlı Ali Destanı gibi başarılı oyunlara imza atmış olan Yavuz Alaca ve ekibi de Rize’nin “Denizi kara, karayı para yapan” merhum Belediye Başkanı Ekrem Orhon’un hayatından kesitlerin yer alacağı müzikal tiyatro oyununun hazırlıkları içindeler.

Bu iki ekip de Rize’de özellikle tiyatro adına bir şeyler yaparak, gençlerin de eğitiminde katkıda bulunuyorlar.

Öncelikle bu gibi ekiplere Rize’nin ve Rizeliler’in sürekli destek olması gerektiğini düşünüyorum.

Onların Rize adına, gençlerimizi teşvik etmek adına güzel işlere imza atmaya devam edebilmeleri için desteğe ihtiyaçları var.

Bu destek de elbette ki o koltukları doldurarak olabilir. Ya da verilecek sponsorluklarla…

* * *

Evet 30-40 liraya biletleri satılan oyunlara da gidelim ama 5-10 liraya biletleri satılan bu kardeşlerimizin oyunlarına da gidelim.

Daha başarılı işlere imza atabilmeleri, daha fazla gencimize tiyatroyu sevdirebilmeleri için….

13 Ocak Cuma (Nabız Gazetesi 204. Sayı)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir