Rizespor’da beklenilen tablo bu değil

14 Ağustos tarihinde başlayacak olan Bank Asya 1. Lig 2011-2012 sezonu öncesi kamp çalışmalarını Bolu Gerede’de devam ettiren Yeşil-Mavili ekibimiz Çaykur Rizespor, henüz heyecan yaratamıyor.

Taraftarın yeni sezondan beklentisi çok fazla. Özellikle Teknik Direktör Hüseyin Kalpar’ın transfer edilişiyle sezon için ümitler yeşertilirken, transfer çalışmalarının sönük geçmesi ve oynanan hazırlık maçlarında alınan mağlubiyetler taraftarı düşündürmeye başladı.

2 yabancı ve 2 yerli oyuncu transferinin yapılacağını biliyoruz. Henüz yabancı transferinde Arnavut oyuncu Franc Veliu ile ilgili sorunlar çözülmüş değil ve bu yüzden transfer henüz gerçekleşemedi. Diğer bir Arnavut oyuncu Zeqiri’nin ise ayağındaki problem ligin başlamasıyla birlikte oynayıp oynamayacağını belirleyecek. Geçtiğimiz sezon transfer edilen Theo Weeks ve Adu’da birkaç hafta aradan sonra takıma dahil olup top koşturmuştu. Hele Weeks’in uzun süre sakat kalması, “Madem bu oyuncu sakattı neden transfer edildi” sorularını akla getirmişti. Yabancı transfer konusundaki talihsizlikler bu sezonda yaşanıyor gibi görünüyor. Denemeye alınan ve son hazırlık maçında Karabük’e attığımız tek golün sahibi olan Gambialı Ousman için ise henüz bir gelişme yaşanmıyor. Kamp sürecindeki performansına göre takımda kalıp kalmayacağı netleşecek.

Yerli transfer aşamasında düşünülen 2 oyuncunun ise kim oldukları henüz belli değil. Kalpar, yapılan transferlerin şu an için yeterli olduğunu söylese de, transfer kapısının açık olduğunu ve hazırlık döneminde görülen eksikler doğrultusunda takviye yapılabileceğini belirtiyor.

Teknik ekibinden, futbolcusuna ve yönetimine kadar günlerdir iddialı ve ümit vaat eder açıklamalar yapılıyor. Tabii sayfalarımızda bu açıklamalara her gün yer veriyoruz. Yapılan açıklamaların yanında kamp sürecinde oynanan 3 hazırlık maçındaki sonuçlar ise tezat bir durum ortaya koyuyor.

Her ne kadar hazırlık maçı olsalar da mağlup şekilde sahadan ayrılmak, taraftar için önemsenemez bir durum değil. Irak Milli takımı ile A2 takımının oynadığı ilk hazırlık maçındaki 3-0’lık mağlubiyet, ardından yeni transferlerin kadroda bulunduğu Kartalspor ile oynanan ikinci hazırlık maçındaki 1-0’lık mağlubiyet ve son olarak Kardemir Karabükspor ile oynanan son hazırlık maçında alınan 2-1’lik mağlubiyet, uyumlu ve iyi bir kamp dönemi geçirildiğine dair yapılan açıklamalara gölge düşürür nitelikte.

3 hazırlık maçında sadece 1 gol atabilen ve 6 gol yiyen bir Rizespor elbette hiç de ümit vaat eder görünmüyor. Sırada Kasımpaşaspor ve Adanaspor ile oynanacak olan hazırlık maçları var. Son 2 hazırlık maçında yeni kadrosuyla Rizespor’un ne gibi sonuçlar alacağı ve belirtildiği gibi güç toplamış bir kadronun sahada nasıl top koşturacağını merak ediyoruz.

Birinci etap kamp çalışması 14 Temmuz’da sona erecek ve 3 günlük molanın ardından 18 Temmuz’da ikinci etap kamp çalışmalarına başlanacak. Ligin başlamasına 1 ay kala henüz transfer defterini kapatmayan Rizespor, ikinci etap kampında bir çok konuda aşama katetmiş olacaktır.

Umarız lig öncesi Rize’ye dönecek olan yeni kadro, şu an kamp sürecinde ortaya koyduğu görüntüden uzak, ortaya atılan vaatleri güçlendirir bir halde taraftarın karşısına çıkar.

13 Temmuz Salı (Nabız Gazetesi 55. Sayı)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir