Süper Lig, Büyük Sürpriz Olur

Zor da olsa deplasmanda Samsunspor karşısında elde edilen 2-1’lik galibiyetin ardından Bank Asya 1. Lig’i 4. Sırada tamamlayan Çaykur Rizespor, Play Off’a kalmaya hak kazandı. Özellikle ligin son 2 haftasında ecel terleri döken Yeşil-Mavili ekip, bu sonucu haftalar önce garantileyebilecekken işi yokuşa sürdü. Yapılacak en ufak bir hata, bir tek puan kaybı takımı Play Off dışına itecekti ancak geç olsa da en azından camianın istediği bir sonuç elde edildi.

Elbette ki Mersin İdmanyurdu ya da Samsunspor’un yerinde olarak Süper Lig’e çıkılabilirdi. Takımın dizginlerini ele alıp, iş daha ciddi tutulsaydı şu an ilk 2’de olmamamız mucizeydi. “Hedef Süper Lig” parolası ile başlanılan ligde, şu an Çaykur Rizespor’un işi çok daha zor.

Daha önce de yazmıştım; bu takım ilk 2’den Süper Lig’e çıkamaz ise, Play Off sonucunda çıkma ihtimali çok düşük. Hala da aynı iddiamı sürdürüyorum.

İlk maç Orduspor ile oynanacak ve bu yıl Süper Lig’in en iddialı takımları arasında yer alıyor. İki takımın birbirine olan sempatisi devam etse de, elbette hedef Süper Lig’e çıkacak son takım olmak olduğu için bu amaç doğrultusunda sahaya çıkılacak. Peki Yeşil-Mavili ekip ilk Play Off karşılaşmasını galip bitirebilecek mi?

Ligin 5. Haftasında Ordu deplasmanında oynanan ilk karşılaşma 1-1 beraberlikle sonuçlanırken, 22. Haftada Rize’de oynanan karşılaşma ise 3-0 Çaykur Rizespor’un galibiyetiyle sonuçlandı. Lig öncesi oynanan hazırlık maçı ise yine Çaykur Rizespor’un 1-0 galibiyetiyle sonuçlanmıştı.

Bu veriler ışığında Orduspor karşısında galibiyet elde etmenin zor olmadığını düşünsek de artık ortada Süper Lig iddiası var ve 90 dakika boyunca neyin ne olacağını kestirmek zor. Rizespor bu bilinç ile sahaya çıkar ve önceki maçlarında elde ettiği sonuca ulaşmayı hedeflerse ilk maçı kazanması yüksek ihtimal.

İlk maç Ordu deplasmanında, ikinci maçımızı ise kendi sahamızda oynayacağız. Bu maçlardan elde edilecek sonuçlarla Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ve TKİ Tavşanlı Linyitspor arasında oynanacak karşılaşmaların sonucunda kalan takım ile final maçı oynayacak.

Ligin 7. Haftasında Gaziantep’te oynanan ilk karşılaşmayı Rizespor 3-0 kaybederken, 24. Haftada evinde oynadığı maçı ise 1-0 kazandı. Tavşanlı Linyitspor’a ise 16. Hafta maçında deplasmanda 2-0 mağlup olurken, 33. Haftada evinde oynadığı karşılaşmadan 3-1 galip ayrıldı.

Bu verilere bakıldığında istikrarlı bir tablo ortada görünmüyor. Her halükarda Yeşil-Mavili ekibin Orduspor karşısında final oynamayı garantileyip tarafsız sahada oynanacak olan final maçında rakibini iyi analiz edip sahaya çıkması gerekiyor.

Elbette gönlümüz Süper Lig’den yana ancak tablo bunun hiç de kolay olmayacağını gösteriyor. Ve eğer Rizespor Süper Lig’e bu yıl çıkarsa bana göre büyük bir sürpriz olacak. Hedefin Süper Lig olduğu lig başından bu yana dillendirilse de aslında bunun o şekilde olmadığını zaten daha önce yazmıştım, tekrarlamanın anlamı yok. Nedenlerini de ortaya koymuştuk. Şadan Kalkanvan’ın dediği gibi “Yeterli alt yapılarını sağlayamazsak kimse bu takımdan 5 yıl daha Süper Lig beklemesin. “ misali daha o alt yapı sağlanmış görünmüyor.

O yüzden sürpriz olarak gördüğüm Süper Lig hedefine bakalım Play Off sonucunda ulaşabilecek miyiz? Ulaşamazsak da dinleyeceğimiz bahaneleri ve açıklamaları şimdiden kestirebilmek zor değil.

17 Mayıs 2011

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir